RÉSZVÉTELI KÖLTSÉGVETÉS 2022

Gyöngyös városa 2021-ben vezette be a Részvételi Költségvetés intézményét, a hazai  vidéki városok között úttörő szerepet játszva. Az erre szánt keret 6 millió forint volt. 2022-ben a keret 8 millió forintra bővült. A folyamat első fázisában a lakosok tehettek javaslatokat. A beérkezett lakossági javaslatok közül a következő javaslatok győztek a lakossági szavazáson:

Árnyas sétány és nyársaló a Pesti úti patakparton

Javaslattevő: Tariné Balogh Beáta

“A Pesti úti patakpart a város egyik legbékésebb, csodás, árnyas területe. A hatalmas tíz emeletes tömbök mögött húzódó ösvényt sokan használják séta céljára, mert a patak csobogása és a fák árnyéka kellemes környezetet teremt. Ezen a területen kutyafuttató, játszótér is található, illetve a strandra haladva is sokan ezt az útvonalat használják. A jelenlegi formájában azonban az emberek által kitaposott ösvény az ősz eljövetelével szinte használhatatlanná válik, saras lesz és kiürül ez a szép, vidéki hangulatú része a városnak.”

Kapcsolódások- Közösségi rendezvények Gyöngyös terein

Javaslattevő: Liebmann Judit, Aradi Mária, Matúz Viktória, Szászi Ibolya

“Egy olyan közösségi programsorozat, amely a városi kisebb köztereken, parkokban valósulna meg, pl. Könyvtárudvar, Posta Park, Barátok tere, és a város kevésbé használatban lévő, de fontos és értékes helyei. A program célja, hogy élettel töltse meg a város zöld tereit, közösségi élményeket nyújtson, lehetőséget biztosítson a város lakosainak az értékes emberi kapcsolatok ápolására, építésére, felhívja a figyelmet a városi zöld felületek fontosságára, az épített környezet és a parkok közötti összhangra.”

Gördeszka pálya

Javaslattevő: Bodó Gábor

A gördeszkapályára Leier csúszó panel telepítése történt.

Az új panel hivatalos és egyben kötelezően elvégzendő minőségértékelése még nem történt meg, a számos benyújtandó dokumentum közül a kockázatelemzési követelmény készítése folyamatban van.

Gyöngyös Városi Önkormányzat © 2023