A szavazás szabályai

Szavazni azokra a javaslatokra lehet, amelyet 2020. május 14. és június 13. között nyújtottak be a lakosok, a gyűjtődobozok segítségével, vagy a https://reszveteli.gyongyos.hu/ oldalon és az illetékes intézmények megállapították, hogy azok jogi és pénzügyi szempontból is megvalósíthatóak.

A szavazás módja

Szavazni online lehet, a https://reszveteli.gyongyos.hu/ oldalon. Kérjük, aki tudja, ezt a lehetőséget válassza. Amennyiben valakinek nincs internet elérhetősége és/vagy megfelelő eszköze, azok számára három helyen biztosítjuk a lehetőséget az online szavazásra:

  • a Család és Gyermekjóléti Szolgálat (3200 Gyöngyös, Lokodi út 7.), munkanapokon 10 és 15 óra között Tel.: 37/507-016 – kérjük, jelezze a szavazási szándékát!
  • az Idősek Bentlakásos Otthonában (3200 Gyöngyös, Dózsa György út 20-22), munkanapokon 10 és 14 óra között Tel.: 37/500-407 – kérjük, jelezze a szavazási szándékát!
  • a Mátra Művelődési Központban (3200, Gyöngyös, Barátok tere 3.), munkanapokon 9 és 17 óra között az Ifjúsági Irodában

A fenti intézményekbe a hatályos előírások szerint lehet belépni, jelenleg csak védettségi kártyával.

A szavazás menete

A beérkezett javaslatok oldalán az adott projekt „Megnézem” gombjára kattintva a projekt teljes leírásához jut a látogató, ahol megjelenik az „Erre szavazok” feliratú gomb is.

Szavazni legfeljebb három projektre lehet, egy projektre csak egy szavazatot adható le.

A szavazás során meg kell adni az adóazonosítójelet. Erre azért van szükség, mert fontosnak tartjuk azt, hogy egy ember tényleg csak (maximum) 3 javaslatra szavazhasson, illetve hogy egy javaslatra maximum egyszer. Mindenkinek van adóazonosító jele, s ennek megadása a felhasználó számára lényegesen egyszerűbb bármilyen regisztrációs procedúránál. Az érvényes adóazonosító jel megadása után az adott projektre a „szavazok” gomb megnyomásával adható le a szavazat. A leadott szavazat nem vonható vissza! Újabb projektre történő szavazáskor újra meg kell adni az adóazonosítót. Egy adóazonosítóval legfeljebb három különböző projektre lehet szavazatot leadni. A bekért adóazonosító csak a szavazás érvényességének ellenőrzésére szolgál. A projekt zárása után az adatokat az Adatkezelési tájékoztató szerint töröljük.

A szavazás ideje

Szavazni 2021. június 21. és 2021. július 11. között lehet. MEGHOSSZABBÍTVA 2021. JÚLIUS 31-IG!
Szerkesztve: 2021. július 13-án.

A szavazás eredménye

Az online beérkezett szavazatok azonnal megjelennek az adott projekt oldalán. A szavazás lezárulta után az eredményeket összesítjük és a javaslatokat a kapott szavazatok szerint sorrendbe állítjuk. Az önkormányzat azon javaslatokat valósítja meg, amelyek a lista elején találhatóak és a becsült költségük 6 millió forint. Ez jelenthet 3 javaslatot, ha azok költsége 2-2 millió forint, de lehet akár 5, vagy 6 javaslat is, ha azok költsége kisebb.

A nyertes javaslatok megvalósítása

A megvalósításra 2021 folyamán kerül sor, a pontos időpont a javaslat jellegétől függ, hiszen az esetleges tervezés/engedélyeztetés vagy más körülményke befolyásolhatják a megvalósítás idejét.

Gyöngyös Városi Önkormányzat © 2021