Szavazás

Szavazni azokra a javaslatokra lehet, amelyet 2020. május 14. és június 13. között nyújtottak be a lakosok, a gyűjtődobozok segítségével, vagy a https://reszveteli.gyongyos.hu/ oldalon és az illetékes intézmények megállapították, hogy azok jogi és pénzügyi szempontból is megvalósíthatóak.

A szavazás módja

Szavazni online lehet, a https://reszveteli.gyongyos.hu/ oldalon. Kérjük, aki tudja, ezt a lehetőséget válassza. Amennyiben valakinek nincs internet elérhetősége és/vagy megfelelő eszköze, azok számára három helyen biztosítjuk a lehetőséget az online szavazásra:

  • az Idősek Klubjában (3200 Gyöngyös, Visonta út 2.), munkanapokon 10 és 14 óra között Tel.: 37/786-130 – kérjük, jelezze a szavazási szándékát!
  • az Idősek Bentlakásos Otthonában (3200 Gyöngyös, Dózsa György út 20-22), munkanapokon 10 és 14 óra között Tel.: 37/500-407 – kérjük, jelezze a szavazási szándékát!
  • a Mátra Művelődési Központban (3200, Gyöngyös, Barátok tere 3.), munkanapokon 9 és 17 óra között az Ifjúsági Irodában

A szavazás menete

Minden lakos egyszer és maximum 3 javaslatra szavazhat. Ez azt jelenti, hogy szavazhat 1, 2, vagy 3 javaslatra szavazhat, többet már nem enged a rendszer.

A szavazás során meg kell adni az adóazonosítójelet. Erre azért van szükség, mert fontosnak tartjuk azt, hogy egy ember tényleg csak (maximum) 3 javaslatra szavazhasson, illetve hogy egy javaslatra maximum egyszer. Mindenkinek van adóazonosító jele, a fiatal-és kiskorúaknak is, ezért is esett erre az azonosító jelre a választás. A program menti, hogy egy adóazonosító jellel szavaztak-e már és mely projektekre. A projekt zárása után az adatokat az Adatkezelési tájékoztató szerint töröljük.

A szavazás ideje

Szavazni 2021. június 21. és 2021. július 11. között lehet.

A szavazás eredménye

A szavazás eredményét a honlap szoftvere végzi. A szavazás lezárulta után az eredményeket összesítjük és a javaslatokat a kapott szavazatok szerint sorrendbe állítjuk. Az önkormányzat azon javaslatokat valósítja meg, amelyek a lista elején találhatóak és a becsült költségük 6 millió forint. Ez jelenthet 3 javaslatot, ha azok költsége 2-2 millió forint, de lehet akár 5, vagy 6 javaslat is, ha azok költsége kisebb.

A nyertes javaslatok megvalósítása

A megvalósításra 2021 folyamán kerül sor, a pontos időpont a javaslat jellegétől függ, hiszen az esetleges tervezés/engedélyeztetés vagy más körülményke befolyásolhatják a megvalósítás idejét.

Gyöngyös Városi Önkormányzat © 2021