A szavazás szabályai

Szavazni azokra a javaslatokra lehet, amelyet 2022. április 27. és május 22. között nyújtottak be a lakosok, a gyűjtődobozok segítségével, vagy a https://reszveteli.gyongyos.hu/ oldalon, és az illetékes intézmények megállapították, hogy azok jogi és pénzügyi szempontból is megvalósíthatók.

A szavazás módja

Szavazni online lehet, a https://reszveteli.gyongyos.hu/ oldalon.

A szavazás menete

A beérkezett javaslatok oldalán az adott projekt „Megnézem” gombjára kattintva a projekt teljes leírásához jut a látogató, ahol megjelenik az „Erre szavazok” feliratú gomb is.

Szavazni legfeljebb három projektre lehet, egy projektre csak egy szavazatot adható le.

A szavazás során meg kell adni az adóazonosítójelet. Erre azért van szükség, mert fontosnak tartjuk azt, hogy egy ember tényleg csak (maximum) 3 javaslatra szavazhasson, illetve hogy egy javaslatra maximum egyszer. Mindenkinek van adóazonosító jele, s ennek megadása a felhasználó számára lényegesen egyszerűbb bármilyen regisztrációs procedúránál. Az érvényes adóazonosító jel megadása után az adott projektre a „szavazok” gomb megnyomásával adható le a szavazat. A leadott szavazat nem vonható vissza! Újabb projektre történő szavazáskor újra meg kell adni az adóazonosítót. Egy adóazonosítóval legfeljebb három különböző projektre lehet szavazatot leadni. A bekért adóazonosító csak a szavazás érvényességének ellenőrzésére szolgál. A projekt zárása után az adatokat az Adatkezelési tájékoztató szerint töröljük.

A szavazás ideje

Szavazni 2022. június 6. és 2022. 07. 03. között lehet.

A szavazás eredménye

Az online beérkezett szavazatok azonnal megjelennek az adott projekt oldalán. A szavazás lezárulta után az eredményeket összesítjük és a javaslatokat a kapott szavazatok szerint sorrendbe állítjuk. Az önkormányzat azon javaslatokat valósítja meg, amelyek a lista elején találhatóak és a becsült költségük 8 millió forint. Ez jelenthet 2 javaslatot, ha azok költsége 4-4 millió forint, de lehet akár 5, vagy 6 javaslat is, ha azok költsége kisebb.

A nyertes javaslatok megvalósítása

A megvalósításra 2022 folyamán kerül sor, a pontos időpont a javaslat jellegétől függ, hiszen az esetleges tervezés/engedélyeztetés vagy más körülményke befolyásolhatják a megvalósítás idejét.

Gyöngyös Városi Önkormányzat © 2024