Street Art Projekt

Körhegyi Rita Barbara vagyok. Gyöngyösi lakos és egy környezetvédelmi street art projekt-et szeretnék az önkormányzat figyelmébe ajánlani.

Részletek a csatolt dokumentumban találhatók (link lent)

A projekt jelenleg a Mátra Szálló hátsó falára lett kitalálva és a vizuális rész még teljes mértékben a város környezetvédelmi programjához igazítható, az „üzenet” még nem került teljes mértékben kidolgozásra.

 További ötletként felmerül esetlegesen egy ritka szőlőfaj bemutatása, mely csak a környékünket jellemzi, ez a helyi borokra is felhívhatná a figyelmet (ami a hegyközségi borbolt elhelyezkedése miatt turisztikai értékkel is bírna) a háttérben a Sárheggyel, aminek az ökoszisztémája szintén különös figyelmet érdemlő, védendő. De teljes mértékben nyitottak vagyunk megvalósítani bármilyen olyan ötletet, mely a környezetvédelemre való figyelemfelhívást és edukációt szolgálja.

Amennyiben az a felület nem hasznosítható ilyen célra, hasonló tűzfal a belvárosban még fellelhető, igaz kevésbé figyelemfelkeltő helyen.

Projektünk elsődleges célja környezetvédelmi, de egy ekkora felületű street art komoly turisztikai látványosság és nem mellesleg esztétikai értékkel is bírna.

A Mondolo egyesület Szegeden megvalósított városmetamorfózis projektjéről, mely referenciaként szolgálhat, az alábbi linket olvashatnak. : https://mondolo.hu/festekkel-a-fecskekert-mondolo-kornyezetvedelemi-street-art-projekt/

Reméljük projektünk felkeltette a tisztelt Önkormányzat figyelmét és hamarosan elkezdhetünk együtt dolgozni a megvalósításon.

A részletek a csatolt dokumentumban: LINK

Beküldő: Körhegyi Rita Barbara

Számított költség: 2.000.000 Ft.

Szavazásra bocsátható? : Igen

127 szavazat
Gyöngyös Városi Önkormányzat © 2022