Le a gazzal, legyünk szépek!

A Penny bevásárlóközpont előtti hatalmas parkoló mellett elterülő részen a járda és a 3-as út között van egy hosszú, az utat a járdától elválasztó mindig gazos rendezetlen terület egészen a közlekedési lámpáig. Ennek rendbetételét szeretném javasolni a következő módon:

1. Gyomírtás és talajmegmunkálás után szárazságtűrő örökzöldek ültetése (például Talajtakaró Boróka és az őszön vörös levelekkel borított Kúszó Madárbirs)
2. Tavaszra néhány sávban a zöldet tarkító piros tulipánokkal
3. Egy-egy kis területen a nyáron virágzó szárazságtűrő Levendulákkal, hogy a locsolás se legyen gond

A növények palántázását végezhetné a város egy közösség építő akció formájában társadalmi munkában az ehhez kedvet érző lakosok bevonásával. A növényeket és a terep rendezéséhez szükséges előzetes talajmegmunkálást biztosítaná az önkormányzat a pályázati pénzből.

Amiért ez az egész jó lenne:

1. A város és a környező települések lakói közül igen sokan vásárolnak ott és látnák, hogy van fejlődés, szépül a környezetünk
2. A városon csak áthaladó autósokat mikor Eger felől jönnek ez a látvány fogadná a gazos terület helyett
3. Mivel nagy az itt áthaladó forgalom, így segítene egy ilyen szép rész abban, hogy a Gyöngyös városáról kialakult kicsit negatív kép pozitív irányba változzon

Még egy javaslat: A terület önkormányzati képviselője megkérdezhetné a Penny vezetését, hogy támogatná-e pénzügyileg a beruházást, hiszen az ő vásárlóik is elégedettebbek lennének, ha szebb lenne a környezete az üzletnek, a városnak pedig kevesebb pénzébe kerülne a munka, aminek aztán az eredményét minden arra gyalog vagy autóval járó élvezhetné.

Beküldő: Koncsek Krisztina

Becsült költség: 200-400 ezer Ft

Szavazásra bocsátható? : folyamatban

0 szavazat
Gyöngyös Városi Önkormányzat © 2022