Árnyas sétány és nyársaló a Pesti úti patakparton

A Pesti úti patakpart a város egyik legbékésebb, csodás, árnyas területe. A hatalmas tíz emeletes tömbök mögött húzódó ösvényt sokan használják séta céljára, mert a patak csobogása és a fák árnyéka kellemes környezetet teremt. Ezen a területen kutyafuttató, játszótér is található, illetve a strandra haladva is sokan ezt az útvonalat használják. A jelenlegi formájában azonban az emberek által kitaposott ösvény az ősz eljövetelével szinte használhatatlanná válik, saras lesz és kiürül ez a szép, vidéki hangulatú része a városnak.

Nagy forgalmú ösvényről van szó, a végén egy olyan nyársalóval, amelyet sokan szívesen használtak, de jelenlegi formájában szinte használhatatlan, mert a strand bővítésekor a kerítést majdnem a nyársaló mellé építették. A nyársalót a terület közepére elhelyezve, körben paddal, a ping-pong asztalt lefestve, rendbetéve egy remek közösségi tér jöhetne létre.

A fejlesztéssel más városokhoz hasonlóan Gyöngyösön is méltó körülmények közt sétálhatnának a lakosok a patak partján. Fejlesztési javaslatommal arra is törekedtem, hogy a kivitelezés során kizárólag helyi vállalkozások, dolgozók bevonásával megvalósítható legyen a projekt.

Technikai részletek:

• Ösvény: kialakítása a természetes hatás megtartása érdekében fa deszka szegéllyel és kaviccsal történne. Az ösvény hossza saját mérés alapján körülbelül 245 méter a Báthory úttól a nyársalóig. A deszka sok helyi vállalkozásnál kapható, a kavics (22-es) pedig kedvező áron a Solymosi bányából hozható, a szállítást 9,5 tonnás teherautó segítségével szintén helyi fuvaros valósíthatná meg, így minden felhasznált elem helyi-, vagy környékbeli vállalkozást segít.
• Nyársaló: egy nagy méretű, épített nyársaló létesítése beton alappal, melynek kivitelezését a város cége, a Városgondozási Zrt. építő csoportja végezhetne, így a kivitelezés ezen része is helyi.
• Ping-pong asztal: az asztal javítása és áthelyezése. Amennyiben a város az áthelyezést meg tudja valósítani, lakossági akció keretében letisztítanánk és lefestenénk betonfestékkel így újra használhatóvá válna.

A becsült költségek megoszlása a következőképp alakul: kb. 20 centi magas, legalább 2 centi vastag fa deszkák 450 méter hosszúságban kb.: 2.5 millió forint. Kavics (6 centiméter vastagon kb. 15 m) szállítással kb 300 ezer forint. Nyársaló alapanyag költsége és a sövény kivitelezésének munkadíja kb. 1.2 millió forint.

Becsült költség a jelenlegi építőanyag árak- és munkadíjak figyelembe vételével körülbelül: 4.000.000.- forint, ezért a pályázatban a maximális, 4 millió forintos összegre pályázom.

A sétány a jövőben virágágyással, napelemmel üzemelő kandelláberekkel, szemetes edényekkel, a nyársaló pedig plusz padokkal, virágágyással, kemencével bővíthető a lakosság igényeinek- és az önkormányzat anyagi erőforrásainak figyelembevételével. A körzet képviselőjével, Dr. Szén Gabriellával egyeztetve a projekt célja maximálisan megfelel a körzet fejlesztési elképzeléseinek és a jövőben minden támogatás adott a további részletekben történő fejlesztéshez, bővítéshez.

A projekt látványtervének képeiért kattintson ide: https://drive.google.com/drive/folders/13WyijVhhfJLTO37Puj0XJPvGlNn7xSIT

Kérem, hogy majdani szavazatával támogassa a projektet, támogasson egy megújuló, bárki számára ingyenesen használható közösségi teret.

Tisztelettel:

Tariné Balogh Beáta

Beküldő: Tariné Balogh Beáta

Becsült költség: 4.000.000.- Ft

Szavazásra bocsátható? : folyamatban

0 szavazat
Gyöngyös Városi Önkormányzat © 2022